Cursuri CISCO

Cursuri CISCO

 CCNA Routing & Switching

Curriculumul CCNA Routing & Switching oferă experiența necesară pentru a contribui la satisfacerea cererii crescânde de profesioniști în domeniul TIC (Tehnologiei Informației și Comunicațiilor). CCNA Routing & Switching furnizează teorie generală despre rețele, experiență practică și oportunități de explorare a carierei și dezvoltare de abilități.

Curriculumul pune accent pe gândirea analitică, rezolvarea de probleme, colaborare și aplicarea practică a aptitudinilor într-un mediu real. Toate cursurile includ activități e-doing extrem de interactive care stimulează învățarea și îmbunătățesc abilitatea de reținere a informației, laboratoare practice, activități de învățare bazate pe simulare și evaluări online.

Noua curriculă CCNA Routing & Switching îi pregătește pe studenți pentru oportunități de carieră de tip entry-level, de continuare a educației și pentru certificări Cisco CCENT și CCNA recunoscute internațional.

Cursurile CCNA Routing & Switching sunt proiectate pentru a beneficia de flexibilitatea îmbunătățită și capabilitățile de administrare a cursurilor oferite de mediul de învățare Cisco NetAcad.

CCNA Routing & Switching cuprinde patru cursuri care împreună alcătuiesc volumul de materie recomandat și sprijină tranziția instructorilor și studenților CCNA Exploration către noua curriculă CCNA Routing & Switching. Nu este nevoie de niciun curs de tranziție pentru instructorii și studenții CCNA Discovery.

Studenții vor fi pregătiți să dea examenul Cisco CCENT după completarea unui set de două cursuri (CCNA 1 și CCNA 2) sau examenul de CCNA Routing and Switching după completarea unui set de patru cursuri (CCNA 1 – 4). Curricula îi ajută pe studenți, de asemenea, să își dezvolte abilități utile pentru locul de muncă și le oferă o fundație pentru o carieră de success în domeniul rețelisticii.

În cadrul fiecărui curs, studenții vor învăța concepte tehnice cu ajutorul unui mediu interactiv, vor aplica și își vor exersa cunoștințele printr-o serie de activități practice, simulate pentru a consolida ceea ce au învățat.

Activitățile Cisco Packet Tracer oferă studenților ocazia de a modela și analiza procesele de routing ce pot fi dificil de imaginat și de înțeles și să își antreneze cunoștințele printr-o serie de exerciții și aplicații practice pe rețele simulate. Testări, evaluarea abilităților, examene de capitol și simulări de examene oferă feedback adițional pe măsură ce studenții avansează în materie.

CCNA Routing & Switching predă concepte de rețelistică și abilități de la aplicații de rețea la protocoale și servicii oferite de acele aplicații către nivelurile inferioare ale rețelei. Studenții vor progresa de la rețelistică de bază către modele practice și teoretice mai complexe pe măsură ce avansează în studierea materiei.  

Caracteristici

CCNA Routing & Switching predă rețelistică într-un mod aplicativ, acoperind concepte de rețea în contexte pe care studenții le întâlnesc zi de zi în viața lor, de la rețelele de domiciliu și cele de afaceri mici (SOHO – small office and home office) până la rețele complexe de nivel enterprise.

 • Studenții învață elementele de bază privind rutarea, switching-ul și tehnologii avansate care îi pregătesc pentru certificările Cisco CCENT și CCNA, dar și pentru o carieră în domeniu.
 • Cursurile pun accent pe gândirea analitică, rezolvarea de probleme, lucrul în echipă și aplicarea practică a aptitudinilor.
 • Conținutul multimedia bogat, ce include activități interactive și chestionare, adresează o varietate de stiluri de învățare și ajută la stimularea procesului de învățare și îmbunătățește retenția de cunoștințe.
 • Laboratoarele practice și activitățile simulate în Cisco Packet Tracer îi ajută pe studenți să fixeze cunoștințele dobândite și să le exerseze în timpul și ritmul proprii.
 • Evaluări inovatoare oferă feedback imediat pentru a înlesni verificarea cunoștințelor și competențelor dobândite.
 • Conceptele de networking sunt explicate folosind un limbaj pe care toți studenții îl pot înțelege, iar activitățile interactive incluse împiedică citirea monotonă a conținutului și ajută la consolidarea înțelegerii.
 • Studiile de caz oferă scenarii de gândire analitică și strategică pentru a-i ajuta pe studenți să-și dezvolte abilități precum analiza obiectivelor de afacere, planificarea intervalelor temporale și a resurselor, și furnizarea de prezentări pentru clienți.

Acest curriculum reprezintă o educație de bază în domeniul rețelisticii ce îi pregătește pe studenții cu abilități și cunoștințe care pot fi aplicate către o carieră de tip entry-level în domeniul TIC (Tehnologiei Informației și Comunicațiilor) și, de asemenea, către certificările CCENT și CCNA.

 • Este destinat studenților cu abilități de bază în utilizarea calculatorului.
 • Poate fi livrat ca un curriculum independent sau integrat în programa de studiu la licee, școli tehnice, colegii și universități.
 • Oferă o abordare practică, orientată spre carieră, pentru a învăța rețelistică cu accent pe experiența practică.
 • Predă aptitudini aplicabile începând de la jumătatea seriei de patru module pentru a face materia cursului cât mai relevantă și pentru a-i încuraja pe studenți să aibă în vedere o educație adițională în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor sau în alte domenii conexe.

Obiectivele CCNA Routing & Switching sunt următoarele:

 • Să-i ajute pe studenți să înțeleagă impactul semnificativ pe care îl au rețelele în viața lor.
 • Să-i învețe pe studenți cum să construiască și să susțină o rețea la domiciliu sau pentru o afacere mică cu echipament wireless.
 • Să creeze un sentiment de profund respect în studenți care să-i încurajeze pe aceștia să învețe mai mult despre cum funcționează lucrurile din jurul lor și să urmeze o carieră în rețelistică.
 • Să îi pregătească pe cursanți pentru job-uri de nivel entry-level în domeniu folosind o abordare interactivă și antrenantă de studiu care îi ajută să înțeleagă teoria generală și să dobândească experiența practică.
 • Să-i învețe pe studenți conceptele fundamentale ale rețelisticii.
 • Să ofere cât mai multe oportunități de interacțiuni practice cu PC-ul și echipamentele de rețea, pentru o mai bună pregătire a studenților pentru examenele de certificare și obstacolele ce pot apărea într-o viitoare carieră în domeniu.

IT Essentials

Cursul IT Essentials: PC Hardware and Software este un curs in format e-learning care prin accentul pus pe experienta practica ii ajuta pe studenti sa dezvolte aptitudini fundamentale de utilizare a calculatorului si in acelasi timp reprezinta primul pas pentru o cariera in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Cursul reprezinta un punct de pornire in domeniul IT atat din punct de vedere hardware (prezentarea componentelor unui calculator), cat si din punct de vedere software (instalarea sistemului de operare si a aplicatiilor, precum si administrarea de baza a acestora). Mai mult, cursantii sunt initiati si in domeniul retelelor de comunicatii pentru ca aproape fiecare utilizator de calculator este conectat direct sau printr-o retea locala la Internet.

O componenta esentiala a cursului este legata de conectarea calculatorului la o retea locala sau direct la internet, componenta care atrage necesitatea utilizatorilor de a constientiza si de a invata sa se protejeze impotriva atacurilor informatice care exista. Astfel cursantii vor capata notiuni esentiale de securitate si vor primi exemple simple de masuri de securitate pe care le pot implementa singuri.

Cui se adreseaza?

Cursul se adreseaza tuturor celor care doresc sa se initieze in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. De asemenea, parcurgerea acestui curs reprezinta primul pas catre obtinerea certificarilor EUCIP IT Administrator si CompTIA A+, certificari recunoscute international.

Competente dobandite

Cursantii care finalizeaza acest curs vor fi capabili:

 • sa descrie componentele interne si externe ale unui calculator;
 • sa dezasambleze si reasambleze un calculator de tip desktop sau de tip laptop;
 • sa instaleze si sa administreze la nivel de baza un sistem de operare;
 • sa depaneze calculatorul folosind instrumente de sistem si software de diagnosticare;
 • sa conecteze calculatoare la Internet folosind o retea locala in conditii minime de siguranta;

Laboratoarele practice, aplicatiile virtuale de invatare, precum si diverse alte activitati ii vor ajuta pe studenti sa dezvolte o gandire analitica si abilitati complexe de rezolvare a problemelor.